Gulasz egipski

Gulasz egipski

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szkl. posiekanej cebuli
    • 1/2 szkl. posiekanej zielonej papryki
    • 2 łyżki oleju
    • 2 szkl. kukurydzy z puszki
    • 2 szkl. ugotowanej, dużej fasoli
    • 1 szkl. wody
    • 1/3 szkl. przecieru pomidorowego lub 2/3 szkl. pokrojonych pomidorów
    • 2 szkl. pokrojonej w krążki młodej cukinii
    • sól do smaku
    • 1/2 posiekanej zielonej pietruszki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Udusić cebulę i zieloną paprykę na oleju z dodatkiem małej ilości wody, a następnie dodać do tego kukurydzę, fasolę i wodę, po czym gotować przez około 15 minut. Następnie dodać pomidory, cukinię i sól – gotować przez kolejne 20 minut. Podawać posypane zieloną pietruszką.


Komentarze