Gulasz hiszpański

Gulasz hiszpański

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 800 g schabu (mogą być piersi z kurczaka)
    • 2 łyżki oleju
    • 2 cebule
    • 3 pomidory
    • strąk czerwonej papryki
    • puszka ananasa
    • 3 ząbki czosnku
    • posiekany swieży imbir lub ok. łyżeczki sproszkowanego
    • curry
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulę ze zmiażdżonym czosnkiem. Obsmażyć pokrojone na małe kawałki mięso. Oczyścić paprykę z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki, a obrane pomidory ze skórki – w plasterki.

Warzywa dodać do mięsa i dusić razem przez 45 min, cały czas doglądając. W połowie duszenia dodać pokrojonego w drobne cząstki ananasa wraz z zalewą. Posypać solą i pieprzem, dodać imbir i curry. Dusić jeszcze przez 5 min. Potrawę podawać z ryżem lub ze świeżym pieczywem.


Komentarze