Gulasz pieczarkowo-paprykowy z dynią

Gulasz pieczarkowo-paprykowy z dynią

  • 00:40
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 duże cebule
    • 1 kg pieczarek
    • 6 papryk
    • 300 g dyni bez skórki
    • 125 ml bulionu warzywnego
    • 8 łyżek oliwy
    • przyprawy: sól, pieprz, tymianek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Przygotuj warzywa. Cebule obierz i pokrój na ósemki, paprykę pokrój na mniejsze kawałki, pieczarki obierz i jeżeli są duże, pokrój na ćwiartki. Dynię pokrój w kostkę.

2

Cebulę podsmaż na dnie żeliwnego garnka. Paprykę podsmaż i wyciągnij.

3

Teraz do garnka wrzuć pieczarki. Gdy puszczą soki, odparuj  i dodaj  następnie resztę warzyw oraz pół szklanki bulionu. 

4

Dodaj tymianek, przykryj garnek i duś przez ok. 10 minut, następnie zdejmij pokrywkę. Dodaj sól i pieprz – w razie potrzeby odparuj lekko potrawę, cały czas delikatnie mieszając. Gulasz jest gotowy, kiedy kawałki dyni będą już miękkie. 

Pyrex

Komentarze