Gulasz pieczarkowy z papryką i fasolą

Gulasz pieczarkowy z papryką i fasolą

  • 00:45
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g brązowych pieczarek
    • 2 duże białe cebule
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • mała puszka czerwonej fasoli
    • 150 ml przecieru pomidorowego
    • 200 g kaszy jęczmiennej perłowej (dwa woreczki)
    • 50 ml oliwy z oliwek
    • łyżka masła
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Umyj pieczarki i odetnij twarde końcówki nóżek. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj i pokrój w krótkie paski. Fasolę odsącz z zalewy. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojoną cebulę i pieczarki (mogą być w całości). Smaż, aż warzywa zaczną się rumienić, dodaj wtedy paprykę i fasolę. Smaż jeszcze przez chwilę, aż do zeszklenia papryki. Dolej przecieru pomidorowego, mocno zagotuj, dosyp soli i pieprzu, zamieszaj i odstaw.

W czasie kiedy gulasz będzie się przegryzał, ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Po odsączeniu kaszy z wody wysyp ją na miseczkę i zmieszaj z łyżką masła. Na talerze nałóż porcje kaszy i przykryj gotowym gulaszem. Podawaj na ciepło.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze