Gulasz wieprzowy z marchewką i pieczarkami

Gulasz wieprzowy z marchewką i pieczarkami

  • 01:45
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 500 g wieprzowiny na gulasz
    • 300 g marchewki
    • 1 cebula
    • 100 g ogórków konserwowych
    • 100 g pieczarek
    • 2 łyżki mąki
    • 1 szklanki wody
    • 1 szklanka bulionu warzywnego
    • 200 ml śmietany kremówki
    • 4 łyżki oleju
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Marchewkę i ogórka pokrój w zapałki, pieczarki przekrój na pół, cebulę pokrój w kostkę. Mięso umyj. Na rozgrzany na patelni olej wrzuć mięso i smaż przez 2 min. Przypraw solą i pieprzem i zdejmij z patelni. Na ten sam tłuszcz dodaj pieczarki, cebulę, ogórki, marchewkę i podsmaż. Wlej śmietanę i bulion. Przykryj i duś przez 10 min na średnim ogniu. Mąkę rozprowadź w wodzie i dodaj do warzyw, wymieszaj. Wrzuć mięso i przypraw do smaku.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze