Gulasz wołowy z groszkiem

Gulasz wołowy z groszkiem

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 50 dag wołowiny z rostbefu
    • duża cebula
    • 25 dag pieczarek
    • 1/2 szklanki wody
    • szklanka soku pomidorowego
    • puszka zielonego groszku konserwowego
    • mąka krupczatka zmieszana z solą, pieprzem i papryką
    • smalec i olej (pół na pół) do smażenia
    • zielenina
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pokrojone w drobną kostkę (ważne) mięso obsypujemy mąką z przyprawami i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc ze wszystkich stron. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zasmażamy przez 5 minut, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.

Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojone pieczarki, podlewamy sokiem pomidorowym, dodajemy odsączony groszek i, gdy trzeba, całość doprawiamy do smaku. Gdy pozostałe składniki gulaszu będą miękkie, możemy nakładać do miseczek obficie posypując zieleniną.


Komentarze