Gulasz z kurczaka z cukinią i brokułem

Gulasz z kurczaka z cukinią i brokułem

  • 01:40
  • 5 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 połówki piersi z kurczaka
    • 300 g pieczarek
    • 1 brokuł
    • 3 małe cukinie
    • 2 cebule
    • 1 por
    • 1 łyżeczka przyprawy do potraw azjatyckich
    • bulion warzywny
    • 3 łyżki oliwy
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Mięso pokrój na plastry, oprósz przyprawami i schowaj na godzinę do lodówki. Cukinie umyj, pokrój na półplasterki i oprósz solą.

2

Brokuła podziel na różyczki.

3

Na dnie garnka żeliwnego rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej plastry mięsa na rumiano i wyciągnij. 

4

Następnie podsmaż na tej samej oliwie cebulę pokrojoną w ćwiartki i obrane pieczarki. Kiedy z pieczarek wygotuje się woda, włóż mięso z powrotem do garnka.

5

Teraz dołóż pokrojoną wcześniej cukinię, pora i różyczki brokuła. Zalej całość bulionem do 3/4 wysokości potrawy, przykryj garnek i postaw na małym ogniu. Duś tak długo, aż brokuł ugotuje się na półtwardo. Mięso nadaje się do jedzenia już po usmażeniu, więc nie musisz się przejmować, że będzie surowe po tak krótkim duszeniu. Na koniec dopraw potrawę solą i pieprzem.

Pyrex

Komentarze