Gulasz z mięsa wołowego z dodatkiem papryki

Gulasz z mięsa wołowego z dodatkiem papryki

  • 02:30
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 800 g mięsa gulaszowego wołowego
    • 1 średnia cebula
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ papryki żółtej
    • ½ papryki zielonej
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • ½ szklanki wody
    • ½ szklanki bulionu warzywnego
    • 4 łyżki oleju
    • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Umyte mięso smaż na rozgrzanym oleju przez 30 min na średnim ogniu. Cebulę pokrój w kostkę, dodaj do mięsa. Kiedy cebula będzie zeszklona, wlej bulion i dodaj przyprawy. Całość duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE przez około godzinę i 30 min na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Mąkę dokładnie rozprowadź w wodzie i mieszając, dodaj do sosu. Zagotuj. Gulasz doskonale smakuje z kaszą gryczaną okraszoną smażoną cebulką.


Komentarze