Gulasz z młodą kapustką

Gulasz z młodą kapustką

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 kg młodych ziemniaków
    • 1/2 główki młodej kapusty
    • 1 l wody
    • 3 cebule
    • 3 pomidory
    • 2 ogórki kiszone
    • 1 seler
    • 3 łyżki oleju
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka mąki
    • przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Jarzyny obierz, umyj i pokrój w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Warzywa podduś przez chwilę pod przykryciem (ok. 10 min), uważając, by się nie przypaliły. Ściągnij pokrywkę, rozprósz mąkę i zalej gulasz wrzątkiem. Następnie dodaj sól, pieprz i liście laurowe do smaku, gotuj ok. 30 min. Gdy wszystko zmięknie, odstaw z ognia i dodaj łyżkę masła. Gulasz możesz udekorować posiekaną bazylią lub pietruszką.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze