Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 kg żołądków drobiowych
    • 2 kostki czosnku
    • 2 łyżki mąki
    • 2 łyżki olliwy
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • 1 cebula
    • 1 łodyga selera naciowego
    • sól, pieprz, papryka słodka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Żołądki wymyć, włożyć do miseczki. Dodać czosnek, sół, paprykę, pieprz, mąkę. Dusić na patelni do czasu, aż pojawi się sos. Następnie żołądki z przyprawami włożyć do garczka, dodać usmażoną cebulę pokrojoną w kostkę, startą na tarce marchew i pietruszkę. Dusić ok. 40 min. Na koniec duszenia dodać pokrojony seler. Dusić jeszcze ok. 10 min. Podawać z ryżem.


Komentarze