Halibut pieczony z pomidorami

Halibut pieczony z pomidorami

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 750 g fileta z halibuta
    • 1 puszka pomidorów w puszce
    • 1 łyżka mąki
    • 1/3 średniej główki kapusty włoskiej
    • 1 łyżka oleju
    • 2 łyżki masła
    • 1 cebula
    • 1 duży pomidor do dekoracji
    • natka pietruszki do dekoracji
    • 1/2 cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Filety umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Posól i skrop cytryną. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania. Naczynie nakryj folią lub pokrywką i piecz ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 200°. Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na 1 łyżce oleju na rumiano. Dodaj pomidory z puszki i pokrojoną w pasy kapustę włoską. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  wszystko razem ok. 10 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Warzywa dopraw solą i pieprzem. Folię w piekarniku odchyl i obłóż rybę przygotowanym sosem z pomidorów. Następnie zakryj i piecz ok. 15 min w tej samej temperaturze. Po wyjęciu ryby na talerz, udekoruj ją plastrami pomidorów i cytryny z pietruszką. Podawaj z ziemniakami.


Komentarze