Hawajska zupa krem z kokosem i awokado

Hawajska zupa krem z kokosem i awokado

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 duże dojrzałe awokado
    • 150 ml mleczka kokosowego 0,5 kostki bulionowej warzywnej
    • 3 małe cebule dymki
    • 2 małe ząbki czosnku
    • 1 świeża zielona papryczka chilli
    • świeża kolendra
    • 250 g naturalnego jogurtu
    • 1 łyżka oliwy szczypta cukru
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Bulion ugotować do objętości 350 ml. Cebulę obrać, drobno posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Papryczkę obrać, usunąć z niej gniazda nasienne, drobno posiekać. Kolendrę opłukać, drobno posiekać, kilka listków odłożyć do dekoracji.

Z awokado usunąć pestki, miąższ wydrążyć łyżką i zmiksować w blenderze. Do awokado dodać bulion i mleczko kokosowe, dolać oliwę, sok z cytryny, kolendrę, czosnek, cebulę, a na koniec jogurt. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą kremową masę. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Podawać ozdobione listkami kolendry. Smacznego!


Komentarze