Hiszpańska zupa pomidorowa

Hiszpańska zupa pomidorowa

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 cebula
    • 4 ząbki czosnku
    • 2 duże ziemniaki
    • 3 łyżki oliwy
    • 40 dag pomidorów
    • 2 kostki rosołowe
    • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
    • 1/2 łyżeczki tymianku
    • pieprz
    • gałka muszkatołowa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rozgrzać oliwę w garnku, wrzucić drobno pokrojoną cebulę, chwilę smażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ziemniaki pokrojone w małą kostkę, smażyć 5 minut.

Wlać ok. 3 l wody. Dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, wsypać paprykę i tymianek, wrzucić kostki rosołowe, gotować 20 min. Przyprawić szczyptą gałki muszkatołowej, pieprzem i solą. Zupa powinna być ostra.


Komentarze