Indyjska zupa curry

Indyjska zupa curry

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 cebula
    • 1 jabłko
    • ćwierć korzenia selera
    • 50 g surowej szynki wędzonej
    • 1 łyżka masła
    • 2 łyżeczki curry
    • pół filiżanki ryżu
    • 1 litr rosołu (najlepiej z kury)
    • 125 ml białego wytrawnego wina
    • 125 ml śmietany
    • 1 żółtko
    • 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę, jabłko i seler pociąć na długie, cienkie paski. Dodać szynkę pociętą w paseczki i wszystko razem przesmażyć na maśle około 2 minut. Dodać curry, ryż, zalać rosołem i gotować ok. 5 minut. Wino, śmietanę i żółtko ubić i powoli dodawać do rosołu. Zagotować. Można dodać kawałki ugotowanej kury.


Komentarze