Indyk a'la malaga

Indyk a'la malaga

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg piersi z indyka
    • 100 ml wina deserowego malaga
    • 4 krążki ananasa z puszki
    • 4 połówki brzoskwiń z puszki
    • natka pietruszki
    • czosnek
    • sól, pieprz
    • suszona żurawina
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso umyj i osusz. Przygotuj marynatę z wina i przypraw. Natrzyj mięso i włóż w rękaw do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, piecz ok. 45–50 minut. Owoce pokrój w dość grubą kostkę. 5 minut przed końcem pieczenia włóż do mięsa owoce. Wystudzonego indyka połóż na półmisku, wokół rozłóż owoce. Wszystko posyp posiekaną pietruszką i suszona żurawiną.


Komentarze