Indyk z orzechami pistacjowymi

Indyk z orzechami pistacjowymi

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 2 kg filetu z indyka
    • 1 cukinia
    • 10 dag orzechów pistacjowych
    • 20 dag żółtego sera
    • 2 cebule
    • 2 łyżki oleju
    • sól
    • pieprz
    • majeranek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule i cukinie obieramy, kroimy w kostkę, doprawiamy i podsmażamy na oleju. Orzechy łuskamy, jedną połowę siekamy, a drugą mielimy w młynku i mieszamy z warzywami i serem.

Mięso myjemy, rozkrawamy w poprzek na dwa plastry, przykrywamy folią i rozbijamy. Nacieramy olejem i oprószamy przyprawami. Mięso posypujemy orzechami, nakładamy nadzienie. Boki spinamy i obsmażamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 35 minut (na złoty kolor).


Komentarze