Indyk z warzywami, ryżem i surówką z marchewki

Indyk z warzywami, ryżem i surówką z marchewki

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g piersi indyczej w kawałkach
    • 750 g mrożonych warzyw na patelnię
    • 360 g marchewki
    • 200 g jabłka
    • 40 g orzechów włoskich łuskanych
    • 250 g ryżu brązowego
    • 100 g majonezu
    • 20 ml oliwy z oliwek
    • sok z ½ cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. W czasie gdy ryż będzie się gotował, podduś na oliwie kawałki indyka. W razie potrzeby dolej trochę wody. Kiedy mięso zmięknie, dorzuć na patelnię mrożone warzywa. Zamieszaj, przykryj i duś jeszcze przez kilka minut.

Marchew obierz i zetrzyj na grubej tarce. Jabłko pokrój na kawałki. Marchewkę i jabłko zmieszaj z majonezem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi. Podaj porcje ryżu przykryte mięsem z warzywami z dodatkiem surówki.


Komentarze