Jabłka nadziewane boczkiem

Jabłka nadziewane boczkiem

  • 00:35
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g boczku parzonego wędzonego
    • 2 jabłka do pieczenia
    • 1/2 pęczka pietruszki 
    • 1/2 pęczka koperku 
    • 2 łyżki masła do pieczenia 
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Boczek pokrój w drobną kosteczkę i lekko podsmaż na patelni. Posól i popierz do smaku. Zieleninę drobno posiekaj i dodaj do boczku. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Z jabłek wydrąż gniazda nasienne i w puste miejsca nałóż boczek z zieleniną. Na wierzch każdego jabłka połóż łyżkę masła i włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 190° na ok. 30 min. Podawaj jako samodzielną przekąskę z suszonymi owocami lub z ziemniakami pieczonymi.


Komentarze