Jabłka pieczone z miodem i winem

Jabłka pieczone z miodem i winem

  • 01:00
  • 4 porcje
  • 370 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 soczyste, kwaskowe jabłka
    • 8 łyżek miodu gryczanego
    • 8 łyżeczek masła
    • 500 ml czerwonego wytrawnego wina
    • mielony cynamon
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Jabłka przekrawamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne.

2

Układamy w naczyniu do zapiekania wydrążoną stroną do góry, w każde nalewamy miodu.

3

Nakładamy na wierzch po łyżeczce masła.

4

Posypujemy cynamonem, całość podlewamy winem.

5

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 35 minut, podlewając kilka razy w trakcie pieczenia powstałym sosem. Podajemy na zimno lub na ciepło.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze