Jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

Jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg jabłek
    • 150 g masła
    • 150 g cukru
    • 300 g mąki
    • szczypta soli
    • lody waniliowe
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mąkę, cukier i sól wymieszać, dodać masło – posiekać razem, następnie zagnieść w ciasto, przypominające grudki-okruszki. Jabłka obrać ze skórki, usunąć z nich gniazdo nasienne, pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Posypać jabłka kruszonką. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180° piekarnika i zapiekać ok. 40 min. Jabłka z kruszonką podawać ciepłe, z dodatkiem lodów waniliowych.


Komentarze