Jabłka smażone w cieście

Jabłka smażone w cieście

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg jabłek
    • 1/2 szklanki mąki
    • 1/4 szklanki wrzątku
    • 1/4 szklanki mleka
    • 1 jajko
    • olej
    • cukier puder i cynamon
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Przesiewamy mąkę i mieszamy z wodą oraz mlekiem. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy ogryzki. Rozgrzewamy olej, ćwiartki jabłek maczamy we wcześniej przygotowanej mieszance i smażymy na oleju aż do zarumieniania. Posypujemy cukrem pudrem i cynamonem. Idealne na ciepło jak i na zimno.


Komentarze