Jabłkowa szczęka

Jabłkowa szczęka

  • 00:20
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 jabłka 
    • 150 g minipianek marshmalow 
    • sok z 1/2 cytryny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Jabłka umyj i podziel na ćwiartki. Z każdej ćwiartki usuń gniazdo nasienne i wytnij od strony skórki środek miąższu, uważając, żeby nie przeciąć ćwiartki na pół. Tak przygotowane kawałki jabłek posmaruj dokładnie sokiem z cytryny.

2

Szpiczastym końcem obieraczki wydrąż miejsca na piankowe zęby. W przygotowane otwory powkładaj minipianki. Na koniec jeszcze raz skrop całość sokiem z cytryny.
 


Komentarze