Jabłkowe roladki

Jabłkowe roladki

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 4 cienkie plastry wieprzowiny (np. od szynki)
    • 2 jabłka
    • 1 łyżka musztardy i koncentratu pomidorowego
    • majeranek, sól, pieprz
    • olej do smażenia

    Sałatka:

    • 3 łyżki majonezu
    • 1 kg małych ziemniaków
    • 3 łyżki jogurtu
    • ząbek czosnku
    • sól
    • 1 łyżka posiekanej natki
    • tymianek
    • majeranek
    • koperek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso cienko rozbij, posmaruj z jednej strony musztardą i koncentratem, posyp solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem.

Jabłka pokrój w ćwiartki, usuń gniazda nasienia. Na każdym plastrze mięsa ułóż jedną za drugą po 2 ćwiartki. Zwiń roladki, zepnij wykałaczką.

Obierz ziemniaki i ugotuj w wodzie. W tym czasie ułóż roladki na patelni i obracając, smaż na oleju ze wszystkich stron na rumiano (10 min) podlej 1/2 szklanki wody, przykryj i duś 20 min na wolnym ogniu.

Po ugotowaniu ziemniaków odstaw je, by przestygły. Czosnek rozetrzyj z solą, dodaj jogurtu, majonezu i zioła. Sosem polej ziemniaki.


Komentarze