Jagnięcina duszona z warzywami

Jagnięcina duszona z warzywami

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg jagnięciny
    • 0,85 ziemniaków
    • brokuł
    • 3 łyżki stołowe groszku konserwowego
    • 0,10 kg fasolki szparagowej
    • 2 cebule
    • 200 ml oleju z oliwek

    Dodatki:

    •  liść laurowy
    • sól i pieprz
    • ziele angielskie
    • zioła prowansalskie
    • kostka rosołowa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso myjemy, solimy i wkładamy do naczynia, dodajemy olej z oliwek. Obrane ziemniaki kroimy na ćwiartki, układamy wraz z obraną i pokrojoną cebulą wokół mięsa. Dodajemy dodatki wg uznania wraz z kostką rosołową. Naczynie przykrywamy, wkładamy do piekarnika na 1,5 godz. ( 200 stop.), następnie dodajemy pozostałe warzywa i gotujemy, aż mięso będzie miękkie (180 stop.). Taką jagnięcinę można przyrządzać także w prodiżu. Jagnięcinę podajemy ozdobioną zieloną pietruszką.


Komentarze