Jagodowa pychotka

Jagodowa pychotka

  • 00:10
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​100 g borówek
    • 200 ml  jogurtu naturalnego
    • 2 gałązki mięty
    • 75 g malin
    • 1 łyżka miodu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Borówki i maliny umyj pod bieżącą wodą i odsącz na sitku. Możesz też użyć ręcznika kuchennego –zwiń arkusz ręcznika jak chusteczkę z owocami i lekko potrząśnij.

Do miseczki kuchennej przełóż jogurt, odłóż sześć łyżek do dekoracji deseru. Wybierz z owoców kilka ładnych sztuk i także odłóż do dekoracji. Pozostałe owoce rozgnieć widelcem i dodaj do jogurtu. Przypraw miodem i posiekaną miętą.

Jogurt przełóż do słoiczków, a na wierzch nałóż jogurt naturalny i lekko wymieszaj, dzięki temu uzyskasz efekt marmurkowej dekoracji. Na wierzchu poukładaj owoce i jeszcze raz polej miodem oraz udekoruj listkami mięty. Zamknij słoiczki i schowaj do lodówki. Możesz przechowywać w lodówce do 72 godzin.


Komentarze