Jaja faszerowane kurczakiem

Jaja faszerowane kurczakiem

  • 00:40
  • 5 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 filet z kurczaka
    • ok. 10 jaj
    • 1 cebulka
    • ok. 6 pieczarek marynowanych
    • 1 ogórek kiszony
    • 1 listek laurowy
    • 3 ziarna pieprzu czarnego
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 łyżka musztardy
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jaja ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Filet zalej wodą w garnku, dodaj obraną cebulę, liść laurowy, ziarna pieprzu i sól. Gotuj wszystko do miękkości przez ok. 30 min. Ugotowanego kurczaka pozostaw do wystygnięcia w wywarze. Ochłodzone mięso wyjmij i drobno pokój. Ogórka pokrój w długie cienkie paski. Ugotowane jaja przekrój na pół i wyjmij z nich żółtka. Pieczarki pokrój w kosteczkę. Kurczaka wymieszaj z ogórkiem, pieczarkami i żółtkami, dodaj pieprz i sól do smaku. Wszystko razem wymieszaj z majonezem. Gotową masą z kurczaka faszeruj jaja i ozdabiaj paskami ogórka oraz zieleniną.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze