Jaja faszerowane pastą z szynki i sera

Jaja faszerowane pastą z szynki i sera

  • 00:25
  • 5 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 10 jaj ugotowanych na twardo
    • 20 g sera żółtego np. ementaler
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżeczka śmietany
    • 1 łyżeczka ostrej musztardy
    • 1/2 pęczka cieniutkiego szczypiorku
    • garść kiełków rzodkiewki
    • przyprawy: sól i pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Następnie wystudź i przekrój na połowy. Wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki. Ser zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami, szynkę drobno pokrój i wszystko przełóż do miseczki z żółtkami. Dodaj musztardę, majonez i śmietanę – wszystko zmiksuj. Następnie dopraw solą i pieprzem do smaku. Z masy, zwilżonymi wodą dłońmi, formuj kuleczki trochę większe od średnicy żółtek. Miejsca po żółtkach wyłóż kiełkami i połóż na nich kuleczki z farszu. Kuleczki możesz przewiązać szczypiorkiem. Jajka podawaj z sałatą. Możesz dodać na wierzch majonez.


Komentarze