Jaja faszerowane pieczarkami

Jaja faszerowane pieczarkami

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 jaja
    • 1 cebula
    • 8 pieczarek
    • 10 dag masła
    • natka pietruszki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Jaja ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupki, pokrój wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Cebulę i pieczarki pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni sklaruj masło, dodaj cebulę i pieczarki. Żółtka jajek rozgnieć widelcem, dodaj do nich wystudzone pieczarki z cebulą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj we wcześniej przygotowanym naczyniu. Przygotowaną masą napełnij puste białka jajek.


Komentarze