Jaja faszerowane śledziem lub łososiem

Jaja faszerowane śledziem lub łososiem

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 płaty śledziowe w oleju
    • 1 cebula
    • 6 jaj
    • 1 łyżka majonezu
    • 2 łyżki śmietany
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Następnie schłodź je, obierz ze skorupki i wyjmij z nich żółtka. Cebulę drobno posiekaj i wymieszaj z żółtkami oraz majonezem i śmietaną. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku. Śledzie pokrój na kawałki. Jaja faszeruj masą z żółtek i cebuli. Na wierzchu połóż kawałki śledzia, dodatkowo posyp je szczypiorkiem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze