Jaja nadziewane pastą z białej rzodkwi i fety

Jaja nadziewane pastą z białej rzodkwi i fety

  • 00:15
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ok. 6 jaj na twardo
    • 20 g fety
    • 1/2 białej rzodkiewki
    • przyprawy: sól, biały pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Białą rzodkiew zetrzyj na tarce, a następnie zmiksuj z fetą. Dodaj sól (nie za dużo, ponieważ feta jest słona) i biały pierz. Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia), obierz je ze skorupki i przekrój na połowy. Nałóż pastę na jajka, jak majonez.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze