Jaja nadziewane świętami

Jaja nadziewane świętami

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 jaja
    • 2 grube plastry szynki gotowanej
    • 2 łyżki majonezu
    • garść szczypioru
    • pieprz, sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Jaja ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Ostudź. Ostrym nożem przetnij jaja w skorupce na pół i wyciągnij je. Uważaj, żeby skorupka nie pękła, bo jest potrzebna. Szynkę, gotowane jaja pokrój w kostkę, szczypior posiekaj – wszystko dokładnie wymieszaj z majonezem i dopraw solą i pieprzem. Gotowy farsz nakładaj do połówek skorupek, przystrój dodatkowo szczypiorkiem.


Komentarze