Jaja przepiórcze w łupinkach

Jaja przepiórcze w łupinkach

  • 00:20
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • opakowanie jaj przepiórczych
    • 50 g twarogu
    • 3 krążki ananasa z puszki
    • bazylia do dekoracji
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ugotuj jaja na twardo, a po ostudzeniu przekrój je na pół i delikatnie wyjmij z ich środków żółtka. Żółtka zmiksuj z twarożkiem i 1 krążkiem ananasa. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Otrzymaną masę nakładaj do wgłębień po żółtkach. Pozostałe dwa plastry ananasa pokrój w dość cienkie paski wokół jego średnicy i wraz z listkiem bazylii wetknij w masę.


Komentarze