Jaja w sosie chrzanowo-śmietanowym

Jaja w sosie chrzanowo-śmietanowym

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 jaja
    • 150 g chrzanu w lasce
    • 150 ml śmietany 18%
    • 100 ml jogurtu naturalnego
    • przyprawy: sól, pieprz, cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jaja ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój wzdłuż na pół.

Przygotuj sos: chrzan oczyść, obierz i zetrzyj na drobnej tarce, a następnie wymieszaj ze śmietaną, jogurtem i przyprawami. Połówki jaj ułóż na półmisku i polej przygotowanym sosem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze