Jaja w wiosennym sosie

Jaja w wiosennym sosie

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 jaj
    • 1 ogórek świeży
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 2 pęczki rzodkiewki
    • 1 szkl. gęstej śmietany
    • 1 łyżeczka musztardy
    • szczypta cukru
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Następnie przekrój wzdłuż na połowy i ułóż na półmisku. Wyjmij żółtka i ukręć je z musztardą i śmietaną na sos. Ogórki, szczypiorek i rzodkiewkę umyj, pokrój w kosteczkę i wymieszaj z sosem. Nałóż sos do zagłębień po żółtkach.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze