Jajeczna feta

Jajeczna feta

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 jajek
    • 1/2 op. sera feta
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • 2 łyżki majonezu
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Jajka gotujemy na twardo i kroimy na pół. Za pomocą łyżeczki wyjmujemy (ostrożnie, bo białka będą nam potrzebne) żółtka. Umieszczamy je w misce, dodajemy ser feta, majonez, lekko doprawiamy pieprzem (nie należy solić,bo ser jest dość słony!) i mieszamy łyżką. Gotową pastą uzupełniamy białka jaj, tworząc piękne łódeczki. Całość po umieszczeniu na półmisku posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.


Komentarze