Jajecznica z kurkami

Jajecznica z kurkami

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 szkl. kurek
    • 3–4 jajka
    • 1 mała cebula
    • 1 łyżka masła do smażenia
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Grzyby umyj i dokładnie oczyść (warto włożyć kurki na chwilę do gorącej wody wymieszanej z solą, a następnie odcedzić i przepłukać ponownie w wodzie, tym razem bez dodatku soli). Większe grzyby pokrój na mniejsze kawałki.

Cebulę obierz, umyj i pokrój w piórka. Na patelni, na wolnym ogniu rozpuść masło (uważaj, aby go nie przypalić). Zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE na nim cebulę, a następnie dodaj kurki i smaż ok. 5 min, co jakiś czas mieszając.

Do miseczki wbij jajka, dopraw solą i pieprzem, dokładnie rozmieszaj. Grzyby i cebule zalej jajkami i wymieszaj. Smaż do momentu, aż jajka delikatnie się zetną. Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem lub natką pietruszki.


Komentarze