Jajecznica z pomidorami

Jajecznica z pomidorami

  • 00:10
  • 1 porcja
  • 231 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 jajka
    • 1 łyżeczka masła
    • 1/2 ząbka czosnku
    • 1 pomidor
    • garstka liści świeżej bazylii
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Czosnek pokrój w plastry, następnie na rozgrzanej patelni stop łyżeczkę masła i podsmaż go lekko na małym ogniu. Zdejmij czosnek z patelni. Pomidora sparz wodą, obierz ze skóry i pokrój w grubą kostkę. Zwiększ temperaturę pod patelnią i wrzuć pokrojonego pomidora. Całość smaż przez chwilę. Następnie wbij 2 jajka. Całość dopraw solą, pieprzem i smaż. Pod koniec smażenia dodaj kilka listków świeżej bazylii.


Komentarze