Jajecznica ze szczypiorkiem

Jajecznica ze szczypiorkiem

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 10 jaj
    • 2 łyżki masła
    • pęczek szczypioru
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Rozmieszaj jajka w miseczce. Popieprz i posól. Szczypior drobno pokrój i dodaj do jajek – całość wymieszaj. Patelnię nagrzej, stop masło i wylej jajecznicę na gorący tłuszcz. Ciągle mieszając, smaż do ulubionego momentu ścięcia. Pamiętaj, że jajko ścina się także pod wpływem swego ciepła na talerzu. Jajecznicę posyp świeżym szczypiorkiem i od razu podawaj. Możesz podać na kanapce lub na talerzyku.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze