Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 jajek
    • 1 awokado
    • 3 łyżki majonezu
    • sól, pieprz
    • do dekoracji drobno posiekany szczypiorek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki, wyjąć delikatnie żółtka. Dojrzałe awokado obrać ze skórki, przekroić na pół, wyjąć pestkę i miąższ zmiażdżyć widelcem. Połączyć z żółtkami, dodać majonez, sól, pieprz do smaku i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Farszem delikatnie nadziewać białka. Jajka udekorować według własnego uznania, np. posiekanym szczypiorkiem.


Komentarze