Jajka faszerowane na zielono

Jajka faszerowane na zielono

  • 00:35
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 jajka 
    • 1/2 dojrzałego awokado
    • 100 g listków rukoli  
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • 2 łyżki jogurtu
    • 1 mały ząbek czosnku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki. Wyciągnij żółtka. Awokado obierz ze skórki i zmiksuj razem z żółtkami, jogurtem, rukolą, sokiem z cytryny i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dopraw farsz solą i pieprzem. Napełnij farszem połówki białek, dodaj małe gałązki koperku.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze