Jajka faszerowane wędzoną rybą

Jajka faszerowane wędzoną rybą

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 g wędzonej ryby (np. pstrąga)
    • 4 duże jajka
    • 1/2 małej cebuli
    • 1 łyżka majonezu
    • pieprz
    • kilka gałązek zielonego koperku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umyj jajka i włóż do garnka z zimną wodą. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 7 minut. Odstaw do wystygnięcia. Przestudzone jajka obierz i przekrój na pół. Żółtka wyjmij na miseczkę i rozgnieć widelcem. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Połowę ryby drobno pokrój i dodaj wraz z posiekaną cebulą do żółtek. Do masy dodaj majonez, pieprz i dokładnie wymieszaj. Gotowa pastę nałóż w miejsce żółtek. Na wierzchu każdego jajka ułóż kawałek pozostałej wędzonej PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE ryby i gałązkę koperku.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze