Jajka na szynce dojrzewającej

Jajka na szynce dojrzewającej

  • 00:40
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 jajek
    • 100 g kiełków cebuli
    • 12 plasterków szynki dojrzewającej 
    • 12 pędów szczypiorku
    • 2 łyżeczki czarnuszki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Jajka umyj i włóż do garnka z zimną wodą. Postaw garnek z jajkami na średnim ogniu i gotuj od zagotowania przez 7 min.

2

Ugotowane jajka ostudź i obierz. Pokrój jajka na połówki.

3

 Plasterki szynki złóż na 3 części. Na każdym złożonym plasterku szynki połóż kępkę kiełków i połówkę jajka. Każdą porcje przewiąż pędem szczypiorku. 

4

Ziarenka czarnuszki upraż na suchej patelni.

5

Kiedy ostygną, posyp nimi potrawę.

 


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze