Jajka po benedyktyńsku na toście z kiełbasą krakowską

Jajka po benedyktyńsku na toście z kiełbasą krakowską

  • 00:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 jaja
    • 2 kromki chleba tostowego
    • 6 plastrów kiełbasy krakowskiej
    • garść rukoli
    • koper do dekoracji
    • oliwa lub masło do posmarowania tostów
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Zagotuj wodę z octem. Chleb tostowy posmaruj lekko z wierzchu oliwą lub masłem. Na wierzch połóż plastry kiełbasy krakowskiej i podpiecz tosty w piekarniku (ok. 2 min w temperaturze 220°). W międzyczasie do gotującej się wody wbij jajka i gotuj przez ok. 2 – 3 min. Kiedy kiełbasa i chleb zarumienią się wyjmij tosty z piekarnika. Na ciepłe tosty połóż rukolę i gorące jajka prosto z wody. Jajka nie powinny być w środku ścięte (możesz zahartować je w zimnej wodzie po wyciągnięciu). Podawaj od razu. Smacznego!


Komentarze