Jajka w sosie mustardowo-chrzanowym

Jajka w sosie mustardowo-chrzanowym

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 10 jaj ugotowanych na twardo
    • słoik majonezu
    • chrzan w słoiczku
    • musztarda chrzanowa
    • sól
    • pieprz
    • cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Jajka ugotować na twardo. Z trzech jaj robimy sos: oddzielamy białko od żółtka. Białko kroimy w drobną kosteczkę. Do małej makutry wkładamy trzy żółtka ucieramy je ze szczyptą soli pieprzu i cukru. Następnie dodajemy ok. 3 łyżeczki musztardy, 3 łyżeczki chrzanu i ucieramy. Do tak utartej masy dodajemy pokrojone białko oraz majonez, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Pozostałe jajka kroimy na pół, sos wylewamy na półmisek, układamy jajka, dekorujemy zieleniną.


Komentarze