Jajko na miękko z fasolą szparagową

Jajko na miękko z fasolą szparagową

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 jajka
    • 40 g masła
    • 300 g mrożonej fasoli szparagowej
    • 280 g chleba pszenno-żytniego
    • 1 ząbek czosnku
    • 60 g oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Fasolę ugotuj na parze al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE (ok. 7 minut). Dodaj zmiażdżony ząbek czosnku i oliwę z oliwek. Posól do smaku i wymieszaj. Jajka połóż na gotującej się wodzie i gotuj przez 3-4 min. Po tym czasie jajka wyciągnij i opłucz zimną wodą (nie za długo, żeby nie wystygły). Jajka i fasolkę podaj z dodatkiem pszenno-żytnich kromek chleba z masłem.


Komentarze