Jajko w roladce z wędzonego łososia

Jajko w roladce z wędzonego łososia

  • 00:40
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g wędzonego łososia w plastrach
    • 3 jajka
    • 1 pęczek koperku
    • kilka pasemek szczypiorku
    • sok z 1 cytryny
    • suszona chilli w płatkach
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Jajka wstaw do zimnej wody i zagotuj. Gotuj na małym ogniu przez 7–8 minut. Po tym czasie odcedź jajka, zalej zimną wodą i ostudź. Wystudzone obierz i pokrój na ćwiartki.

2

Koperek dokładnie umyj i posiekaj. Plastry łososia rozłóż na posiekanym koperku. Na każdym plastrze połóż ćwiartkę jajka i szczypiorek. Posyp płatkami chilli, zwiń i zwiąż szczypiorkiem.

3

Zwinięte roladki skrop sokiem z cytryny.


Komentarze