Jednogarnkowe danie z makaronem w sosie z cielęciną

Jednogarnkowe danie z makaronem w sosie z cielęciną

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​ok. 300 g cielęciny
    • 200 g pieczarek
    • 2 małe cebule
    • 250 g makaronu papardele
    • 75 g sera żółtego
    • 1/8 l wina białego wytrawnego
    • 1/8 l śmietanki słodkiej 30%
    • 50 g masła
    • kilka szczypt posiekanej zielonej pietruszki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pieczarki posiekaj w plasterki. Cebule obierz i pokrój w plastry. Cielęcinę pokrój w kostkę i usmaż na stopionym maśle aż się zarumieni, po czym dodaj pieczarki z cebulą, podsmaż chwilkę wszystko na wolnym ogniu, zalej winem, dodaj śmietankę, sól i pieprz i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  ok. 15 min na wolnym ogniu. Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź i dodaj do sosu i mięsa. Na wierzch zetrzyj ser żółty i wymieszaj. Danie posyp posiekaną pietruszką i podawaj.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze