Jednogarnkowe danie z papryki i wołowiny

Jednogarnkowe danie z papryki i wołowiny

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 750 g wołowiny
    • 30 g orzeszków ziemnych
    • 1 papryka zielona, czerwona i żółtka
    • 1 cebula
    • 1/8 l rosołu (może być  z kostki)
    • 6 łyżek oleju
    • 2 łyżki mąki
    • 1 gałązka selera naciowego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki. Najpierw podsmaż mięso na oleju, tak aby lekko się zarumieniło, po czym dodaj pokrojoną w plastry cebulę i orzeszki. Całość oprósz mąką, wymieszaj, a następnie smaż ok. 6 min. Dodaj sól, wlej rosół (lub wodę), dodaj pokrojoną nać selera i gotuj ok. 25 min. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paseczki.
Paprykę dodaj do mięsa, duś pod przykryciem jeszcze ok. 10 min. Potrawkę podawaj ze świeżym chlebem i zimnym jasnym lekkim piwem do picia.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze