Jeżyk z koreczków na melonie

Jeżyk z koreczków na melonie

  • 00:40
  • 6 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 1 melon kantalupa
    • 1 inny melon
    • ok. 350 g różnych serów: gorgonzola (biały i czerwony), feta (twardego), cheddar, blue
    • 10 pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych
    • 10 kulek winogron czerwonych i białych
    • 1/4 papryki zielonej
    • 50 g salami (w kawałku)
    • kilka małych ogóreczków konserwowych
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Sery pokrój na równej szerokości grube plastry i wytnij w nich kształty gwiazdek (lub inne) malutkimi foremkami. Winogrona i pomidory umyj i przekrój na połowę. Salami i ogórki pokrój w kostkę. Melona kantalupa przekrój na pół. Z jednej części wyjmij pestki i łyżką do melonów wydrąż kulki, a drugą połowę wykorzystaj do jeżyka. Wydrąż też kulki z drugiego melona. Paprykę umyj i pokrój w równą kostkę.

Skomponuj koreczki z dwóch składników łącząc je wykałaczką:
 

  • ser feta z papryką zieloną
  • ser feta z pomidorkiem koktajlowym
  • ser blue z winogronami
  • ser żółty z winogronami
  • ser żółty z pomidorkiem
  • ser cheddar z oliwkami czarnymi (mogą być zielone)
  • ser gorgonzola z melonem
  • ser gorgonzola z pomidorkiem koktajlowym
  • ser feta z melonem
  • salami z ogórkiem konserwowym

Koreczki powbijaj w połówkę melona tworząc kolorowego jeżyka.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze