Jeżynowy koktajl

Jeżynowy koktajl

  • 00:10
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g jeżyn (świeżych lub mrożonych)
    • 80 ml syropu klonowego lub płynnego miodu
    • 1,5 litra wody gazowanej
    • kostki lodu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
Maria Banach

Słowo od autora

Lekki, orzeźwiający i w hipnotyzującym czarno-fioletowym kolorze - dzięki niemu halloweenowa impreza będzie wyjątkowo soczysta! Równie elegancko wygląda w zarówno w szklance jak i kieliszku do martini!

Autor: Maria Banach, gruszkazfartuszka.pl

  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jeżyny przekładamy do dzbanka i lekko rozgniatamy tłuczkiem na pulpę. Dodajemy syrop klonowy, mieszamy i całość zalewamy wodą gazowaną. Do szklanek wrzucamy kostki lodu, zalewamy gotowym koktajlem.


Komentarze